1. Tek başına hayatta kalamaz. Artık bir yetişkin olmasına rağmen ailesiyle yaşamaya devam eder. Maddi konular ve özel sebeplerden bahsetmiyoruz, annesinin himayesi olmadan yapamayanlar konumuz. Ha tabi bazılarının görünüşte ayrı evi vardır. Ama çoğu çamaşır makinesini çalıştırmayı bile bilmediğinden bütün çamaşırları hâlâ ailesinin evinde yıkanır. Mutfak becerilerinin mikrodalga kullanımı ile sınırlı olması çok yüksek ihtimal! Yemek için haftada birkaç kez aile evine gider, temizlik için de annesi onun evine gelir. Kısacası kendini idare etmekten bir hayli uzaktır.

2. Hiç olgunlaşmamış gibidir. Sadece ev işinden bahsetmiyoruz tabii, keşke öyle olsa. Boşuna ana kuzusu denmiyor ya, yaşı 30 da olsa aslında hiç büyümemiştir. Hele annesinin yanındayken âdeta çocukluğuna döner. Annesinin onun için yemeğini kestiğini görmüş olabilirsiniz ya da kim bilir belki de henüz denk gelmemişsinizdir...

3. Tüm kararlarını annesi verir. Hepimiz annelerimizden tavsiye alıyoruz zaman zaman. Üstelik bunu 20 yaşındayken de 50 yaşındayken de yapıyoruz. Burada bahsedilen ise annesine sormadan sipariş dahi verememesi. Yani annesi sadece işlerini yapmaz, aynı zamanda onun adına tüm kararları veren kişidir.

4. Annesi asla yanlış bir şey yapmaz ya da söylemez. Annesinin fikirleri asla sorgulanamaz. İster kişisel konular olsun isterse dünyanın düz olduğunu savunsun. Ona göre annesi her zaman ve her şeyi mutlaka doğru yapar.

5. Annesi her şeyini bilir. Bir ana kuzusunun ondan bir şey saklayacağını düşünmediniz herhâlde. En ufak tartışmanızda yapacağı ilk şey annesini aramak olacaktır. Bu da biricik oğlunu kırdığınız, üzdüğünüz ya da ona karşı çıktığınız tüm anlardan annesi haberdar demektir.

anasının kuzusu

6. Annesi haberiniz olmaksızın her yerden çıkabilir. Evde romantik bir an esnasında bir bakmışsınız ki kapı çalıyor ve elleri poşetlerle dolu bir şekilde oracıkta annesi belirmiş, pek tabii oğlunu düşündüğünden alışveriş poşetleri ya da hazırladığı yemeklerle. Tamam başta ince ve sevimli bir davranış gibi görünebilir ama her anınızın ortasına damlamak zorunda değil yani...

7. Oldukça şımarıktır. Bu kadar şeyden sonra şaşmamalı. Annesi onun yerine her şeyi yapıyor nasılsa, inanın buna telefon faturasını ödemek dahil olabilir. Haliyle ona da bu durumdan yararlanıp keyfine bakmak kalıyor.

anasının kuzusu

8. Annesi gibi olmanızı bekler. Geldik sonuncuya ve en sinir bozucuya... Annesi onun için bir standart ölçütüdür. Tüm kadınları onunla kıyaslar, ne yazık ki sizi de. Yemek pişirme şekliniz gibi küçük şeyleri eleştirmeyle başlasa da bu kıyaslama kariyerinize ve hatta ebeveynliğinize kadar uzanabilir.

anasının kuzusu

9. Sosyal medya paylaşımları hep annesiyledir. Her an her yerden çıkabilir derken buna sosyal medya da dahildi… Tabii ki annesini takip edebilir.

anasının kuzusu

Daha fazla ana kuzusu ile tanışmak istersen  buraya tıklamayı  unutma!