Buddy'den havuçlu kek yapmanın 8 püf noktası
Birçoğumuzun en sevdiği tatlıdır havuçlu kek. Kendi havuçlu kekimi kendim yaparım diyenler için usta pasta şefi Buddy Valastro’nun birkaç tavsiyesi var.
1. Hazırlık çok önemlidir.
Buddy’e göre ilk işimiz tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirmek.
2. Tereyağına dikkat.
Pasta şefi, havuçlu kekimizde tuzsuz tereyağı kullanmamız gerektiğini söylüyor.
3. Ne kadar ince o kadar iyi.
Havuçlarımızı oldukça ince rendelemeliyiz.
4. Aheste aheste.
“Yağ ve yumurtaları oldukça yavaş ilave edin ki iyice karışsın” diyor Buddy.
5. Baharatları unutmuyoruz.
Kekimize tat katmak için tarçınla aynı oranda zencefil ve muskat ilave edebiliriz.
6. Meyveye yer açın.
Daha da lezzetli bir kek için Buddy’nin önerisi ananas eklemek!
7. Biraz daha sabır.
Buddy’nin tavsiyesi, şekerli kaplamadan önce kekin iyice soğumasını beklemek.
8. Tatlı son.
Kekimizin son dokunuşu olan şekerli kaplama için Buddy’nin önerisi ev yapımı krem peynir kullanmak.