Tarhanalı Peynir Topları Tarifi

Malzemeler:
-2 yemek kaşığı beyaz peynir
-3 yemek kaşığı cheddar
-Çeyrek demet dereotu
-2 dal taze soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı yoğurt
-Yarım su bardağı galeta unu
-Yarım su bardağı tarhana
-2-3 damla limon

Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı fındık veya ayçiçek yağı

Hazırlanışı:
-Beyaz peynir, cheddar, dereotu, taze soğan, sarımsak, yoğurt ve limonu karıştırın.
-Dondurma kaşığı ile toplar yapın, derin dondurucuya koyun.
-Peynirden yaptığınız topların kıvamını alabilmesi için bir süre derin dondurucuda bekletin.
-Daha sonra yumurta, galeta unu ve tarhanaya bulayarak yağda kızartın.

19-05/20/tly10415.JPG

Fırında Sebzeli Kinoa Tarifi

Malzemeler:
-1 dolu su bardağı kinoa
-2 su bardağına yakın su (suda haşlamak için)
-Fındık yağı
1 diş sarımsak
-Yarım adet pırasa
-3/4 su bardağı bezelye
-6-7 dal semizotu
-1 çimdik şeker
-1 tutam tuz

Beşamel için:
-3 yemek kaşığı kavrulmuş arpa buğdayı
-1 dolu yemek kaşığı tereyağı
-2,5 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı kaşar peyniri

Hazırlanışı:
-Kinoaları tencerede 2 su bardağına yakın su ile pişrin.
-Ayrı bir tavada sarımsak, pırasa, şeker, en son semizotunu kavurup tuzla lezzetlendirin.

Beşamel sos:
-Ayır bir tavada tereyağı ve unu kavurun.
-Sütü ekleyip tuz ekleyin. 
-Beşameli kinoa ve sotelenmiş sebzelerle karıştırıp, en son bezelyeleri koyarak fırın kabına alın.
-Kaşar peyniri serpip fırınlayın.

19-05/20/tly10414.JPG

Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Malzemeler:
-Yarım bardak yeşil mercimek (önceden 30 dakika haşlayın)
-Et ya da tavuk suyu
-1 avuç erişte
-2 yemek kaşığı un
-1 soğan
-Tereyağı/fındık yağı
-Salça
-Nane
-Tuz

Hazırlanışı:
-Soğanı suda şeffaflaştırın, suyla kavurun.
-Ayrı bir yerde un, yağı ve et suyunu domates salçasıyla karıştırın.
-Tencereye salçalı karışımı ilave edin.
-Kalan et suyunu ekleyin. 1 avuç erişte ekleyip kaynamaya bırakın.

19-05/20/tly10419.JPG