Tarhanalı Peynir Topları Tarifi
Malzemeler:
-2 yemek kaşığı beyaz peynir
-3 yemek kaşığı cheddar
-Çeyrek demet dereotu
-2 dal taze soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı yoğurt
-Yarım su bardağı galeta unu
-Yarım su bardağı tarhana
-2-3 damla limon
Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı fındık veya ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
-Beyaz peynir, cheddar, dereotu, taze soğan, sarımsak, yoğurt ve limonu karıştırın.
-Dondurma kaşığı ile toplar yapın, derin dondurucuya koyun.
-Peynirden yaptığınız topların kıvamını alabilmesi için bir süre derin dondurucuda bekletin.
-Daha sonra yumurta, galeta unu ve tarhanaya bulayarak yağda kızartın.
Fırında Sebzeli Kinoa Tarifi
Malzemeler:
-1 dolu su bardağı kinoa
-2 su bardağına yakın su (suda haşlamak için)
-Fındık yağı
1 diş sarımsak
-Yarım adet pırasa
-3/4 su bardağı bezelye
-6-7 dal semizotu
-1 çimdik şeker
-1 tutam tuz
Beşamel için:
-3 yemek kaşığı kavrulmuş arpa buğdayı
-1 dolu yemek kaşığı tereyağı
-2,5 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı kaşar peyniri
Hazırlanışı:
-Kinoaları tencerede 2 su bardağına yakın su ile pişrin.
-Ayrı bir tavada sarımsak, pırasa, şeker, en son semizotunu kavurup tuzla lezzetlendirin.
Beşamel sos:
-Ayır bir tavada tereyağı ve unu kavurun.
-Sütü ekleyip tuz ekleyin.
-Beşameli kinoa ve sotelenmiş sebzelerle karıştırıp, en son bezelyeleri koyarak fırın kabına alın.
-Kaşar peyniri serpip fırınlayın.
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi
Malzemeler:
-Yarım bardak yeşil mercimek (önceden 30 dakika haşlayın)
-Et ya da tavuk suyu
-1 avuç erişte
-2 yemek kaşığı un
-1 soğan
-Tereyağı/fındık yağı
-Salça
-Nane
-Tuz
Hazırlanışı:
-Soğanı suda şeffaflaştırın, suyla kavurun.
-Ayrı bir yerde un, yağı ve et suyunu domates salçasıyla karıştırın.
-Tencereye salçalı karışımı ilave edin.
-Kalan et suyunu ekleyin. 1 avuç erişte ekleyip kaynamaya bırakın.