Karabiber Soslu Et ve Zerdeçallı Pilav Tarifi
Malzemeler:
-300 gr et
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 tutam karabiber
Sos:
-2 yemek kaşığı fındık yağı
-1 yemek kaşığı taze zencefil
-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 diş sarımsak
8-10 tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sirke
-¼ su bardağı et suyu
Pilav:
-2 su bardağı baldo pirinç
-1 çay kaşığı taze zerdeçal
-2 yemek kaşığı yağ
-1 çay kaşığı toz zerdeçal
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı et suyu+ 2,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
-Etleri, yumurta ve nişasta ile karıştırıp etlerin her tarafını bulayın, ısıtılmış tavada etlerin her tarafı kızarana kadar pişirin.
-Daha sonra sos için taze zencefil, fıstık ezmesi, sarımsak, fındık yağı, toz ve tane karabiber, tuz ve sirkeyi biraz et suyu ile karıştırıp etleri bu sosla pişirmeye devam edin.
-Pilav tenceresine yağı koyup, pirinçleri ilave edip karıştırın taze zencefil ve toz zencefil ekleyip karıştırın ve tuzunu ilave edin.
-Kavrulan pirinçlere et suyu ve suyu ilave edip kapağını kapatıp pişirmeye bırakın, pişince bezi koyup demlendirmeye bırakın.
-Pişen pilavı etle birlikte tabakta birleştirin ve üzerini yeşil soğanla süsleyip servis yapın.
Yoğurtlu Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 dolu su bardağı krema
-1 dolu su bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-Yarım su bardağından biraz fazla şeker
-Yarım portakalın rendesi
-2 dolu su bardağı su
Taban için;
-10-12 dilim baklava
Üzeri için;
-File fıstık
-Böğürtlen
-Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
-Mutfak robotuna baklavaları koyup alt tabana koyacak kadar küçültün, borcama koyup yayın, muhallebi için tencereye yoğurt hariç bütün malzemeyi koyup muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin.
-Pişen muhallebiye ılıyınca yoğurt ekleyip karıştırın ve baklavaların üzerine yayın.
-Üzerini portakal kabukları, böğürtlen ve antepfıstığı ile süsleyip soğumaya bırakın.