Nohutlu Terbiyeli Çorba Tarifi
Malzemeler:
-1 adet soğan
-1-2 yemek kaşığı fındık yağı
-3 yemek kaşığı pirinç
-3 yemek kaşığı nohut(haşlanmış)
-1 yumurta
-2,5 su bardağı tavuk suyu
-2,5 su bardağı su
-2-3 tutam kuru nane
-1 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
-Soğanı yağda soteleyin içerisine pirinci ve nohutu ekleyip suyu ve tavuk suyunu ilave edin.
-Ayrı kapta yumurtayı koyun ve kaynama noktasına gelen sudan yumurta ve yoğurda terbiye ederek karıştırın.
-İçerisine ilave edip sürekli karıştırın en son üzerine nane ekleyin.
Hindi Graten Tarifi
Malzemeler:
-1 adet hindi göğüs
-2-3 yemek kaşığı fındık yağı
-1-2 damla limon
-1 soğan
-¾ hindi suyu
-1 diş sarımsak
-3 tane enginar
-1 bağ roka
-1 adet kabak
-7-8 yaprak pazı
-1 tutam tuz
Beşamel sos:
-3,5 yemek kaşığı un
-1 dolu yemek kaşığı un
-1 su bardağı krema
Hazırlanışı:
- Hindi göğüs, soğan, sarımsak, enginar ve kabağı sotele sonra pazı ve rokayı ekle pişince hindi suyu, limon ve tuzunu ekleyin.
- Ayrı bir tavada beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun, kremayı ekleyin, sosu harç ile karıştırıp fırın kabına alın.
-180 derece fırına koyup sos ve malzemeler fırında özleşene kadar pişirin.
Çikolatalı Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
-1 litre süt
-Yarım su bardağı pirinç
-¾ su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-2 dolu yemek kaşığı nişasta
-1 çay kaşığı vanilya
-2 kutu bitter çikolata (80 gramlık)
Üzeri için:
-Kavrulmuş kinoa
-Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
-Süt, haşlanmış pirinç (suyuyla birlikte), su ve şekeri birlikte pişirmeye bırakın.
-Vanilyayı ekleyip kaynayınca nişastayı ekleyip karıştırın.
-Çikolatasını ekleyip kaselere paylaştırın, üzerini hindistan cevizi ve kinoayla süsleyin.