Kandil Simidi Tarifi

Malzemeler:

-300 gr tereyağı
-2,5 su bardağı un
-Yarım çay kaşığı tuz
-1,5 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1,5 tatlı kaşığı maya
-2 yumurta

Bulamak için:
-1 yemek kaşığı un
-1 su bardağı su
-Susam
-Çörek otu

Hazırlanışı:
-Bir kaba unun hepsini ve tuzu koyun.
-Başka bir kaseye şekeri, mayayı, mahlebi, yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
-Bu karışımı una ekleyin ve tereyağını da ekleyip homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
-Hamuru açıp kupa yardımıyla veya elle simit şekli verip, bir kısmına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin diğerlerini kapta unlu su karışımı hazırlayın ve simitleri bu karışıma daldırıp ve sonra susama batırın. --180 derece fırında üzerleri renk alıncaya kadar pişirin.

Sebze Bayramı Tarifi

Malzemer:

-1 adet soğan

-5-6 yaprak beyaz lahana
-2 tutam tuz
-1 tutam şeker
-5-6 adet enginar
-4-5 dal pazı
-1 adet biber
-1 adet patlıcan
-1 adet havuç
-5-6 tane ceviz
-1 avuç kaşar peyniri
-¼ su bardağı tavuk suyu

Üzeri için:

-Tarhana cipsi kızartması
-1-2 avuç tarhana cipsi

Kızartmak için:
-Sıvı yağ

Hazırlanışı:

-Vok tavaya yağ koy soğanı soteleyin, 2 tutam tuz ve 1 tutam şeker ekleyin.
-Beyaz lahanayı doğrayıp soğanlara ilave edin, doğranmış enginarları, pazıyı ekleyip patlıcanı doğrayıp kararmaması için birkaç damla limon sıkın ve harca ekleyin.
-Biberi ve havucu doğrayıp hepsini beraber soteleyin.
-Fırın kabına alıp üzerine tuz ekleyin birkaç tane ceviz serpin ve 1 avuç kaşar peyniri ve tavuk suyu ekleyip fırına verin kaşarı eriyinceye kadar pişirin.
-Üzeri için tavaya yağ koyun. Yağ kızınca tarhana cipslerinin her tarafı kızarıncaya denk kızartın, fırından çıkan yemeği tarhana cipsi ile servis edin.

Çilekli Dondurma Tarifi

Malzemeler:
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı bal
-1 kase donuk çilek

Süsleme için:
-File fıstık

Hazırlanışı:
-
Mutfak robotuna yoğurdu, balı ve donuk çileği alın ve dondurma kıvamına gelene dek karıştırın.
-Kıvamı gelen dondurmayı kaşık yardımıyla dondurma kaselerine koyun ve üzerini fıstık ile süsleyin.

Etli Kinoalı Pilav Tarifi

Malzemeler:

-2 adet bonfile
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı taze zencefil
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tutam tuz
-1 havuç rendesi
-1 su bardağı renkli kinoa
-1 yemek kaşığı yağ
-2 su bardağı+ ¼ su bardağı et suyu

Hazırlanışı:  
-Tencereye bonfileyi alın, sarımsak, zencefili ilave edip kavurun.
-Karabiber ve tuz ile lezzetlendirin.
-Havucu ekleyip çok az yağ koyun ve kinoayı ilave edin.
-Et suyunun hepsini koyup, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
-Pişince servis tabağına alın ve yeşil soğan ile