Ramazan Pidesi Tarifi (Zaatarlı)

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-2 su bardağı un  ve 1 su bardağı tam buğday unu

Sos:
-4-5 dal taze ya da ½ yemek kaşığı kuru tarhun
-4-5 dal taze ya da 1/2 yemek kaşığı kuru fesleğen
-4-5 dal taze ya da 1 yemek kaşığı kuru kekik
-3-4 dal taze ya da 1 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
-1 yemek kaşığı kuru nane
-½ yemek kaşığından biraz fazla sumak
-1 yemek kaşığı susam
-Yarım yemek kaşığı pul biber
-1-2 yaprak taze kişniş
-1 tutam tuz
-Yarım yemek kaşığı fındık yağı
-1,5yemek kaşığı kaşar

Hazırlanışı:
-Kuru mayayı, su ve şekerle karıştırıp biraz bekletin.
-Karıştırma kabına unu ve tuzu koyun.
-Maya ve şeker karışımını koyup homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
-Biraz mayalanmasını bekleyin.

Püf noktası: Hamurun üzeri kurumasın diye hafif nemli bezle örtün. Kabuk tutan hamur lezzet ve görüntü kaybeder.

Hamur mayalanana kadar pidenin sosunu hazırlayın.

Sosu İçin:
-Tarhun, fesleğen, kekik, dağ kekiği, kuru nane, sumak, susam, kuru fesleğen, pul biber, taze kişniş, tuz ve yağı karıştırın. Mayalanan hamuru pide şeklinde açın üzerine sosu koyup rende kaşar serpin ve fırınlayın
-
200 dereceye önceden getirilmiş fırında renk alana kadar pişirin.

Yoğurtlu Cevizli Tahin Soslu Lahana Salatası Tarifi

Malzemeler:
-4 yaprak karalahana
-6-7 tane brüksel lahanası (ovmak için yarım çay kaşığı tuz)
-6-7 dal maydanoz

Sos için:

-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı tahin
-2 tatlı kaşığı hardal
-1 diş sarımsak
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tutam tuz
-1 avuç eski kaşar ya da parmesan peyniri

Hazırlanışı:

-Karalahanayı çok az tavada soteleyin.
-Brüksel lahanasını tuzla ovarak pişirin.
-Maydanoz ekleyin.
-Sos için yoğurt, tahin, hardal, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Sosu lahanalı karışım ile karıştırıp ve servis tabağına alın.

Semizotlu Kinoa Çorbası Tarifi

Malzemeler:

-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tutam şeker, tadına göre Tuz
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı kinoa
-3 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağı su
-1 tutam sumak
-5 dal semizotu
-Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanışı:
-Soğan ve sarımsağı bir tencerede soteleyip şeker ve tuz ekleyin.
-Domatesleri robottan geçirirerek salçayla az su ile sulandırın.
-Semizotu hariç bütün malzemeleri ekleyin pişmesine yakın en son semiz otunu ekleyin ve bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın.