Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler:
-2  su bardağı + 1yemek kaşığı un
-2 su bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 tutam tuz
-Yarım su bardağı sıvıyağ
-6 adet yumurta sarısı
-3/4 su bardağı su
-3/4 su bardağı portakal suyu
-1 tatlı kaşığı portakal rendesi
-1 paket vanilin
-8 adet yumurta akı

Hazırlanışı:
-Un, şekerin yarısı, tuz ve kabartma tozunu  karıştırın.
-Sıvıyağı, yumurta sarısı, portakal suyu, vanilin, portakal kabuğunu da ayrı yerde karıştırın.
-Kuruların içine sıvıları ekleyin.
-Başka bir kapta kalan şekerle yumurta aklarını kabartın.
-Harca ekleyerek söndürmeden karıştırın ve kek kalıbına dökün.
-Önceden 160 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Acılı Fıstıklı Tofu Tarifi

Malzemeler:
-1 paket tofu
-1 adet kapya biber
-2 adet Meksika biberi
-1 avuç haşlanmış taze fasulye
-7-8 dal ıspanak
-1 tutam soya filizi
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı yerfıstığı
-1 tutam şeker
-2-3 yemek kaşığı soya sosu
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 dolu yemek kaşığı biber salçası
-2-3 dal taze soğan
-1-2 tane kişniş
-1 tatlı kaşığı taze zencefil

Hazırlanışı:
-Tofuyu tavada her tarafı kızaracak şekilde kızartın ve kenara alın.
-Tavaya sarımsak, kapya biber, Meksika biberi, taze zencefil ve taze fasulyeyi ekleyip soteleyin. Hızlı pişmesini istiyorsanız fasulyeleri küçük parçalar yapın.
-Ispanakları ve soya filizini ekleyin.
-Salçayı kasede az su ile açın sirke, şeker, soya sosu, yer fıstığı, kişniş ekleyip sebzelerle tavada çevirin.
-Tofuyu ekleyip biraz tavada sosla çektirin. Yeşil soğanla servis edin.

Reyhan Şerbeti Tarifi

Malzemeler:
-1 litre sıcak su
-¼  limon suyu
-1 adet kabuk tarçın
-2 adet karanfil
-3/4 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
-Reyhanları şeker ve limonla ovun.
-Sıcak suyu ekleyin.
-Tarçın ve karanfili de ekleyerek tüm malzemeye karıştırın.
-Soğuduktan sonra süzün ve buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis edin.