İspanyol Villaları

Meksika’daki birçok ev, ülkenin İspanya ile olan uzun tarihinden oldukça etkilenmiştir. Bu tür evler Amerika’da da çok popülerdir. Beyaz sıva duvarları ve kırmızı kiremit çatılar, tipik olarak İspanyol villa stilini karakterize eder. Bu evlerin birkaç kemerli ve yuvarlak penceresi vardır ve kapıları genellikle ahşaptır. Çoğunun iç mekan karo zeminleri vardır, banyo ve mutfaklarda koyu mavi karo kullanırlar. Ayrıca bazılarında, özenle hazırlanmış bahçeleri ve çeşmeleri olan, karo döşeli avlular vardır.

En güzel Meksika evleri

Mission Tarzı

18. yüzyıl İspanyol kilise mimarisinden ilham alan mission tarzı evler, Meksika'nın yanı sıra Florida, Arizona, Kaliforniya, Nevada ve Teksas'ta bulunur. Bu tür evlerin bazı belirgin işaretleri korkulukları, çan kuleleri ve çatı pencereleridir. Tipik olarak taş veya alçı duvarlara, kırmızı kiremit çatılara, kemerli tavanlara ve yürüyüş yollarına sahiplerdir. İç tasarımları ise genellikle kırmızılar, maviler ve sarılar gibi parlak renkler barındırır.

En güzel Meksika evleri

Modern Kerpiç

Şehir merkezindeki kentsel alanlarda modern kerpiç evler yaygındır. Genellikle ahşap kafeslerle kaplı birkaç seviye terasa sahiplerdir. Bu evler kerpiç veya sıvadan yapılmıştır ve dış duvarlardan çıkıntı yapan düz çatıları vardır. Birçoğunun zemini karo kaplı, tavanları ise tuğla veya ahşaptır. Modern kerpiç evler, sıcak iklimlerde popülerdir çünkü genellikle küçük pencereleri vardır ve serin kalırlar.

En güzel Meksika evleri

Hacienda Çiftlik Tarzı

Hacienda çiftlik tarzı evler, Meksika'nın her bölgesinde ve Amerika’nın güneybatısında bulunur. Bu tek katlı evler genellikle büyüktür ve geniş bir alana yayılmıştır. Geleneksel Hacienda evlerinin açık bir yerleşim planı yoktur; her oda diğerlerinden ayrıdır. Genellikle aile odasında büyük bir şömineye, ayrı yemek ve mutfak alanlarına sahiptirler. Çoğunda karo zeminler, tuğla şömineler ve açık teraslar veya avlular bulunur.

En güzel Meksika evleri

Meksika Evleri yeni sezonuyla TLC'de!