Spaghetti Carbonara

Malzemeler

  • 400 gram spagetti
  • 200 gram pancetta veya guanciale (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 4 büyük yumurta
  • 100 gram rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 50 gram Pecorino Romano peyniri (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı: Spagettiyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Bu arada, geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve pancetta veya guancialeyi ekleyin. Altın rengi alana kadar pişirin. Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin, sonra sarımsakları çıkarın. Bir kasede yumurtaları çırpın, Parmesan ve Pecorino peyniri ekleyin, karabiber ile tatlandırın. Spagettiyi süzün ve pancettanın olduğu tavaya ekleyin. Ocağı kapatın ve yumurta karışımını spagettiye hızla karıştırın. Sosun kremamsı bir kıvam alması için sıcaklığı kullanın. Hemen servis yapın ve üzerine biraz daha peynir ve karabiber ekleyin.

En lezzetli makarna tarifleri

Cacio e Pepe

Malzemeler

  • 400 gram spagetti
  • 200 gram Pecorino Romano peyniri (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Yapılışı: Spagettiyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan 1 bardak ayırın. Geniş bir tavada karabiberi kısık ateşte birkaç dakika kavurun. Haşlanmış spagettiyi tavaya ekleyin ve karabiberle karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve peynirin yarısını ve bir miktar haşlama suyunu ekleyin. Spagettiye iyice yedirin. Kalan peyniri ve gerekirse daha fazla haşlama suyunu ekleyerek kremamsı bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hemen servis yapın ve üzerine biraz daha karabiber ekleyin.

En lezzetli makarna tarifleri

Penne Arrabbiata

Malzemeler

  • 400 gram penne
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (pul biber)
  • 400 gram doğranmış domates (konserve)
  • Tuz ve karabiber
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Rendelenmiş Parmesan peyniri

Yapılışı: Penneyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı ekleyin ve hafifçe kızarana kadar soteleyin. Kırmızı biberi ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu 10-15 dakika kadar pişirin. Penneyi süzün ve sosun içine ekleyin, iyice karıştırın. Servis yaparken üzerine taze fesleğen yaprakları ve rendelenmiş Parmesan peyniri serpin.

En lezzetli makarna tarifleri

Fettuccine Alfredo

Malzemeler

  • 400 gram fettuccine
  • 100 gram tereyağı
  • 200 ml krema
  • 150 gram rendelenmiş Parmesan peyniri
  • Tuz ve karabiber
  • Taze maydanoz (doğranmış)

Yapılışı: Fettuccineyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Bu arada, geniş bir tavada tereyağını eritin. Kremayı ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Parmesan peynirini ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fettuccineyi süzün ve sosun içine ekleyin, iyice karıştırın. Servis yaparken üzerine doğranmış taze maydanoz serpin.

En lezzetli makarna tarifleri

Pesto Soslu Linguine

Malzemeler

  • 400 gram linguine
  • 2 demet taze fesleğen
  • 50 gram çam fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı: Linguineyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Fesleğen yapraklarını, çam fıstığını, sarımsağı, Parmesan peynirini ve zeytinyağını bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Linguineyi süzün ve pesto sosunu ekleyin, iyice karıştırın. Hemen servis yapın ve isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha Parmesan peyniri ekleyin.

En lezzetli makarna tarifleri

Aglio e Olio

Malzemeler

  • 400 gram spagetti
  • 4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (pul biber)
  • Tuz
  • Taze maydanoz (doğranmış)
  • Rendelenmiş Parmesan peyniri (isteğe bağlı)

Yapılışı: Spagettiyi paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan 1 bardak ayırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve altın rengi alana kadar kısık ateşte pişirin. Kırmızı biberi ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Haşlanmış spagettiyi tavaya ekleyin ve sarımsaklı yağa iyice yedirin. Gerekirse haşlama suyundan biraz ekleyin. Tuz ile tatlandırın ve doğranmış maydanozu ekleyin. Hemen servis yapın ve isteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpin.

En lezzetli makarna tarifleri

Toskana Şefleri Cumartesi 13.00’de TLC’de. İlk bölümü hemen izle,

Tüm bölümler için buraya tıkla.