Geçtiğimiz sene tutuklandıktan sonra kendi hücresinde intihar ederek yaşamına son veren, tüm dünyanın seri pedofil suçlusu olarak tanıdığı Jeffrey Epstein’ın, reşit olmayan kızları bulmada suç ortağı Ghislaine Maxwell, FBI tarafından 2 Temmuz’da tutuklanmıştı.

ghislaine maxwell

1990’da başlayan ve birçok kız çocuğunun istismar edildiği bu fuhuş ağının direkt olarak içinde olmasına rağmen bildiğimiz her şey 3. ağızlardan anlatıldı bugüne kadar. 14 Temmuz Salı günü sanal bir mahkemeye çıktığında da maalesef suçlamaları reddetmekten başka bir şey söylemedi.

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell, zengin bir babanın en küçük çocuğu. Robert Maxwell, İkinci Dünya Savaşı sırasında Normandiya Çıkarması’nda savaşmış, daha sonra İngiliz ordusuna geçmiş ve savaş bitiminde de İngiltere’ye iltica edip orada yaşamaya başlamış.

ghislaine maxwell

Burada süregelen hayatı boyunca önce milletvekilliği, ardından medya patronluğuna uzanan bir başarı hikayesi var. 1991 senesinde kızının adını verdiği “Lady Ghislaine” isimli teknesinde kalp krizi geçirip denize düşerek hayatını kaybediyor. Tabii bu sırada büyük bir yolsuzluk davası ile suçlandığından intihar ettiğini savunanlar da var. O kısım hala daha bir muamma.

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell, Robert Maxwell’in ölümünün ardından, aile sözcüsü olarak tüm medya ile olan ilişkileri zekice yönetmiş, ardından ABD’ye göç etmişti.

ghislaine maxwell

Yine birtakım iddialara göre ABD’ye göç ederken cebinde hiç parası yokmuş. Ancak buna rağmen ABD’de edindiği ultra lüks çevre için bir hayli parası olmalı diye düşünmeden edemiyoruz. Yine söylentilere göre, Ghislaine’in özel fonlardan sağlanan gizli gelirleri de varmış.

ghislaine maxwell

1961 yılında Fransa’da doğan Ghislaine’nin ismi de yine Fransızca. İngiltere’ye göç ettiklerinde oranın en lüks yatılı okullarından Marlborough Koleji’nde okumaya başlayıp, mezun oluyor. Ardından Oxford Üniversitesi’ne başlayan Ghislaine, bu sırada Londra sosyetesinden bir hayli çevre ediniyor.

ghislaine maxwell

Babasının kendi gazete şirketinde çalışıyor. Babasını kaybetmesinin ardından ABD’ye göç edip, sonrasında Jeffrey Epstein ile gece hayatının vazgeçilmez isimlerinden biri oluyor.

ghislaine maxwell

Bu yıllarda Jeffrey ve Ghislaine birçok ünlü isimle farklı fotoğraflarda bir araya geliyor. 2000 yılında Donald Trump ve şu anki eşi Melania ile fotoğrafları bulunuyor. Başka bir fotoğraf karesinde ABD eski Başkanının kızı Chelsea Clinton’ın düğününde görünüyor.

ghislaine maxwell

Dahası da var, bir başka fotoğraf karesinde Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Andrew, Virginia Giuffre ve Ghislaine birlikte görünüyorlar. Virginia Giuffre ise şu an bu davaların açılmasının önünü açan önemli isimlerden birisi.

ghislaine maxwell

Virginia, Maxwell tarafından 17 yaşındayken Prens ile cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını, Prens Andrew’in dışında vali ve senatörlerin de olduğunu iddia ediyor. Prens tüm bunları yalanlasa da Virginia’nin iddialarını destekler nitelikte kanıtlar bulunuyor.

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell’in nerede yaşadığı da uzunca bir süre sır olarak kaldı. Bir haber kanalına konuşan Maxwell’e yakın bir kaynak, Maxwell’e nerede yaşadığını sorduğunda “orada burada, her yerde” yanıtını verdiğini ifade etmişti.

ghislaine maxwell

Epstein tutuklandığı günden beri Maxwell’in nerede yaşadığı büyük merak konusu oldu. Üzerine para ödülü bile kondu hatta. Bu süre zarfında Maxwell’in güncel bir fotoğrafı ortaya çıktı. Bir fast food restoranında çekilmiş ve New York Post’da yayınlanmıştı.

ghislaine maxwell

Epstein artık hayatta olmadığı için soruşturmanın merkezindeki kişi konumunda olan Maxwell, 2 Temmuz 2020’de nakit para ile aldığı New Hampshire Bradford’daki evinde bulunarak tutuklandı.

ghislaine maxwell

Tutuklanmasının ardından avukatları gözetimin evde devam etmesi için 5 milyon dolar kefalet teklif ettiler ancak 14 Temmuz günü yapılan sanal mahkemede, ilgili makam kaçma riski nedeniyle hapiste tutulmasına karar verdi.

ghislaine maxwell

Bir sonraki duruşma tarihi 12 Temmuz 2021 olarak kararlaştırılan mahkemede eğer Ghislaine Maxwell suçlu bulunursa 35 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilecek.

ghislaine maxwell

Jeffrey Epstein'i Kim Öldürdü? tüm bölümler için buraya tıkla.