Çilekli Limonlu Yaz Pastası
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 su bardağı çilek
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 paket krem şanti
Yapılışı: Kedidili bisküvilerini dikdörtgen bir borcama dizin. Sütü ve vanilyalı pudingini pişirin. Puding ılıdığında bisküvilerin üzerine dökün. Çilekleri dilimleyin ve limon suyu ile harmanlayın. Pudingin üzerine serpiştirin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çileklerin üzerine yayın. Limon kabuğu rendesi ile süsleyerek buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.
Şeftalili Yoğurtlu Pasta
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı bal
- 2 adet olgun şeftali
- 1 paket vanilya
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Yulaflı bisküvileri robotta çekin ve erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Karışımı pasta kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Yoğurdu, balı ve vanilyayı karıştırarak krema kıvamına getirin. Bu karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. Şeftalileri ince dilimler halinde keserek yoğurtlu karışımın üzerine dizin. Pastayı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.
Mangolu Hindistancevizli Pasta
Malzemeler:
- 1 su bardağı hindistancevizi sütü
- 1 su bardağı krema
- 1 paket krem şanti
- 2 adet mango
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Petibör bisküvileri kırarak pasta kalıbının tabanına serin. Hindistancevizi sütü ve kremayı karıştırarak ısıtın. Balı ekleyin ve iyice karıştırın. Mangoları soyup küçük küpler halinde doğrayın ve karışıma ekleyin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve karışıma ekleyin. Karışımı bisküvilerin üzerine döküp buzdolabında 4 saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.
Limonlu Cheesecake
Malzemeler:
- 200 gr yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı (eritilmiş)
- 400 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 2 yaprak jelatin
Yapılışı: Bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Karışımı kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında dinlendirin. Jelatin yapraklarını soğuk suda yumuşatın. Labne peynirini, kremayı, pudra şekerini, limon suyunu ve limon kabuğunu mikserle çırpın. Yumuşayan jelatin yapraklarını az miktarda sıcak su ile eritin ve karışıma ekleyin. Hazırladığınız kremalı karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve düzeltin. Cheesecake'i buzdolabında en az 6 saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.
Yaz Pastaları yeni sezonu hemen izle,