Finansçı Jeffrey Epstein, Temmuz 2019’da seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmak ve seks kaçakçılığı için komplo kurma suçlamalarından ötürü tutuklanırken duruşma başlamadan önce kefalet ile serbest bırakılmasının da önüne geçildi.

JEFFREY EPSTEIN

Epstein hapishanedeyken hücresinde ölü bulundu. Bunun üzerine inceleme yapan doktor Epstein’in kendi yaşamına son verdiğini açıkladı.

JEFFREY EPSTEIN

Yüksek profilli sosyal bir çevreye sahip olan Jeffrey’in arkadaşları arasında Bill Clinton, Donald Trump ve Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Andrew gibi isimler vardı.

JEFFREY EPSTEIN

Kim bu Jeffrey Epstein ve tam olarak ne yaptı?

8 Temmuz 2019’da federal savcılar, finansçı olan Jeffrey Epstein’i reşit olmayan çocuklarla komplo kurarak seks ticareti yapmak ve benzeri birkaç durumla ilgili suçladı.

JEFFREY EPSTEIN

Mahkemeye çıkan Epstein, bütün suçlamaların asılsız olduğunu ve kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti. Tabii bu sırada kefaletle serbest kalma başvurusu reddedildi ve birkaç medya kuruluşunun doğruladığı intihar girişimi nedeniyle öldüğü 10 Ağustos 2019’a kadar hapiste kaldı.

JEFFREY EPSTEIN

-Jeffrey Epstein'in reşit olmayan kız çocuklarına cinsel saldırıda bulunduğu Miami'deki evi:

JEFFREY EPSTEIN

Epstein kariyerine New York’ta seçkin bir okulda matematik öğretmeni olarak başladı. 1982’de kendi şirketini kurmadan önce 1970’lerde yatırım bankasında çalışmaya başladı. Daha sonra kendi şirketini kurdu ancak vergi düzenlemeleri nedeni ile şirketini ABD Virgin Adaları dışında işletti.

JEFFREY EPSTEIN

Çevresi tarafından oldukça zengin görünen Epstein, büyük bir kasaba evinde yaşıyor ve çeşitli nedenlerle büyük kurumlara yüksek miktarlarda para ödüyordu ancak gelirlerinin kaynağı da belirsizdi.

JEFFREY EPSTEIN

Çevresi tarafından milyarder olarak anılsa da Forbes tarafından öyle olmadığı iddia ediliyordu. Ölümü ardından açıklanan verilere göre serveti 577,672,654 dolar değerinde olduğunu görmüş olduk.

JEFFREY EPSTEIN

2008 yılında küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan 18 ay hapse mahkûm edilmesini rağmen haftanın 6 günü hapishane dışında bir ofiste çalışmasına izin verildi. Toplam 18 ay olan hapis süresi ise 13. ayında son buldu ancak yine de seks suçlusu olarak tescil edildi.

JEFFREY EPSTEIN

Epstein 6 Temmuz’da Fransa’dan ABD’ye geri döndüğü gün havalimanında tutuklandı. Ertesi gün federal savcılar, tutuklanan Jeffrey’nin iddianamesinde şu ifadelere yer verdi: “Uzun yıllar boyunca Palm Beach’te bulunan evinde onlarca küçük kızı cinsel istismar etti ve sömürdü.”

JEFFREY EPSTEIN

Ayrıca savcılar, bazı kızlara başka kızlar getirmeleri için ödeme yapıldığını ve 14 yaşından küçük kızlara saldırı düzenlediğini de iddianameye eklediler.

JEFFREY EPSTEIN

Tutuklandıktan sonra evini arayan polisler, evinden reşit olmayan kızların çıplak fotoğraflarını buldu.

JEFFREY EPSTEIN

Temmuz 2020’de eski kız arkadaşı ve uzun süredir ortağı olarak bildiğimiz Ghislaine Maxwell, Epstein’in seks kaçakçılığına yardımlarından dolayı tutuklandı. Tabii Epstein’le ilgili bilinmeyen çok fazla şey var ve tüm bunların cevabını Ghislaine Maxwell açılan yeni davada verebilir.

-Epstein'in birçok ünlü ismi de ağırladığı adadaki özel mülkü:

JEFFREY EPSTEIN

Virginia Roberts, Epstein'in kurbanlarından biri ve ona karşı açılan davada en ön safhada yer alıyor. Roberts ayrıca 16 yaşındayken Prince Andrew ile para karşılığı birlikte olmaya zorlandığını da ifade ediyor. 

JEFFREY EPSTEIN

JEFFREY EPSTEIN

Epstein suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen kefaletle serbest kalması bile reddedildi. Hapse giren Jeffrey Epstein hücresinde ölü bulundu. Yıllardır yakalanması ve yargılanması beklenen Epstein'in ölümü intihar mıydı? Yoksa bir suikast mı? Epstein'i hala ünlü ve güçlü dostları mı koruyor? Cevaplar her cuma Jeffrey Epstein'i Kim Öldürdü? programında aranıyor. Tüm bölümler için buraya tıkla.