1. Küçük Alanlarda Harika Şeyler

Joanna, ‘’Küçük alanlarla ilgili en güzel olan şey, yaratıcılığınızı gerçekten zorlaması ve sahip olduğunuz alanı en verimli hale getirmektir’’ diyor. ‘’Başından beri, bu evin çok büyük zorlukları vardı, ancak bütün iş bittiğinde buna kesinlikle değdi. Dahil etmemiz gereken her tasarım gerçekten göze çarpıyordu. Bu evi seviyoruz.’’

hayalimdeki ev

2. Görkemli Görünüm

Yenilenmiş bu ev 20 metrelik tavanı, verimli kullanım alanları ve bu yeni çatı katı ile çok orijinal görünüyor.

hayalimdeki ev

3. Algılarla Oynamak

Yeni mutfağın alanı oldukça dar, ancak dikkatlice düşünülmüş bu tasarım sayesinde çok daha geniş bir alan izlenimi yaratılıyor. Zeminden başlayan büyük pencereler, tonozlu tavanlar, modern tasarımlı büyük bir tavan vantilatörü ve bol miktarda doğal ışık, oldukça açık ve ferah bir his yaratıyor.

hayalimdeki ev

4. Yaratıcı Çözümler

Çatı katını eklemeye yönelik zorluklardan birisi de merdivenin konumuydu. Merdivenin erişim noktasının neresi olacağı bir sorundu. Asma köprü tarzında merdivenler yardıma yetişti. Kaldırılıp, indirilebilen özel geri çekilebilir bu merdivenler sayesinde çatı kullanılmadığında yer tasarrufu yapıldı. Bu merdivenler mutfağın yaklaşık 3 metre yukarısında asılı olarak kalabilecek bir konum ile inşa edildi.

hayalimdeki ev

5. Toplanma Alanı

Alan kısıtlı olduğundan ayrıca bir yemek odası olması mümkün değildi. Joanna tasarım planında bunu hesaba kattı ve hem yemeklerin hazırlanıp hem de servis edilebileceği bir mutfak adası tasarladı.

hayalimdeki ev

6. Dekorasyon Ayrıntıları

Ana alandaki orijinal çam zeminler restore edildi ve güzel bir şekilde yeniden boyandı. Evdeki tüm yeni pencerelerde ahşap tercih edildi. Joanna pencere çerçevelerini boyasız bırakmayı tercih etti.

hayalimdeki ev

7. Bonus Oda

Tavanlar yükseltildikten sonra Chip, mutfak ve yatak odasının üstündeki alanı sadece çatı katı depolama alanı yerine işlevsel bir çatı katı olarak kullanmayı önerdi.

hayalimdeki ev

8. Yatak Odası

Yatak odası, evin arka tarafında daha önce mutfağın bulunduğu alanda bulunuyor. Ana banyo ve küçük bir çamaşırhane ise hemen bu alanın arkasında yer alıyor.

hayalimdeki ev

9. Ev Sahipleri ile Tanışın

Bu fotoğrafta ev sahipleri Jessie ve Cameron Bell, yakın zamanda yenilenmiş evlerindeki mutfak ve yaşam alanını kontrol ediyorlar. Jessie ve Cameron üç yıldır evlilerdi ve henüz ilk evlerini satın alacaklardı. Küçük ve rahat mekanları seviyorlardı. Her ikisi de güzel bir sokaktaki, karakteristik eski evlere ilgi duyuyorlardı. Yenileme dahil toplam bütçeleri 131 bin dolardı. Jessie ve Cameron maceraperestlerdi ve zorlu ya da alışılmadık bir projeyi üstlenmekten korkmuyorlardı.

hayalimdeki ev

10. Evin Tarihi

1920’de inşa edilen bu ilginç ev, Bell çiftinin oldukça ilgisini çekti. Cameron, bir zamanlar bu tarz evlerin yaygın olduğu Güney Louisiana'da vakit geçirmişti, bu yüzden tarihlerine aşinaydı ve bu stilin hayranıydı. Bu ev sadece 28 bin dolara listelenmişti, ancak içi ve dışı oldukça sıkıntılı durumdaydı. Kapsamlı onarımlar ve iyileştirmeler gerektirecekti.

hayalimdeki ev

11. Evin Sonrası

Böyle bir evin tamamen yeniden tasarlanması, hem iç hem de dış mekanda büyük değişiklikler içeriyordu. Dış cephe antika tuğlalar, yeni ahşap sütunlar ve kaplama, demir korkuluk, metal bir çatı ve koyu yeşil dış cephe boyası kullanılarak inşa edildi. Ayrıca yeni tasarım yeni basamakları da beraberinde getirdi. Fakat en önemli değişiklik tavan çizgisinin yükseltilmesiydi. Böylece 20 metrelik tavanların ve üst kattaki çatı katının tasarımına imkan sağlandı.

hayalimdeki ev

12. Yıkım ve Yer Değişiklikleri

Bu ev projesi, Chip ve Joanna'nın bile ilk düşündüğünden daha başarılı bir girişimdi. Satın alma işlemi tamamlanmadan önce, bir gayrimenkul uzmanı yeni bir inşaat projesine yer açmak için mevcut tüm evleri yıkmak amacıyla evin bulunduğu tüm bloğu satın aldı.

hayalimdeki ev

13. Yıkım ve Yer Değişiklikleri

Chip, evin başka bir siteye taşınması koşulu ile ücretsiz olarak teslim almak üzere gayrimenkul uzmanı ile anlaştı. Bell çifti yeniden yerleştirme planını kabul etti. Chip daha önce hiç bulunmadığı bu zorlu evin taşıma sürecini kabul etti. Yer değiştirme için evin temelinden kaldırılması, yapı geçiş halindeyken elektrik hatlarını temizlemek için çatının kaldırılması ve gaz hatları, elektrik ve sıhhi tesisat bağlantılarının kesilmesi gerekiyordu. Tüm yapı daha sonra yeni konuma çekildi ve yeni dökülmüş bir beton levha üzerine sabitlendi. Yeni iskelet ve kiriş sayesinde ev, bir kat daha yükseldi ve bir çatı eklemesi yapıldı. Evin kendisi ücretsizdi, ancak yapının taşınması 5 bin dolara mal oldu ve yeni arsanın maliyeti 31 bin dolardı – Bell çiftine yenileme için 95 bin dolar civarında bir bütçe kaldı.

hayalimdeki ev

14. Eski Mutfak

Daha önceden evin orta bölümünde oda olarak kullanılan bu alan yeni kat planında mutfağın bir parçası oldu.

hayalimdeki ev

15. Yeni Mutfak ve Oturma Odası

Eskiden oturma odası ve yatak odasını ayıran duvar yıkılarak evin ön kısmına yeni bir alan açıldı. Bu alan oturma odası ve mutfak olarak kullanıldı. Bir alan daha iyi değerlendirilemezdi değil mi?

hayalimdeki ev

16. Mutfak Detayları 

Yeni mutfak ferah ve basit bir tasarıma sahip. Beyaz meşe dolaplar, siyah tezgahlar ve açık raflar içeriyor. Özel bir havalandırma davlumbazı ve galvanizli metal kaplamalı endüstriyel tarz sarkıt lamba oldukça şık görünüyor.

hayalimdeki ev

17. Mutfak Detayları

Tasarımda kullanılan temiz ve sade çizgiler buz mavisi kaplamalı bu şık vintage tarzı buzdolabını vurguluyor.

hayalimdeki ev

18. Eski Oturma Odası

Alan açmak için arka duvar yıkıldı ve parke zeminlerin eski haline getirilip kaplamanın ön plana çıkması için paneller kaldırıldı.

hayalimdeki ev

19. Oturma Odası

Oturma odası tasarımı, evin kalanında olduğu gibi küçük alanı en verimli kullanacak şekilde basit ve düzenli planlandı. Doğal ahşap kaplamalı büyük pencereler, alanın daha açık görünmesine yardımcı oldu. Oldukça etkileyici görünüyor!

hayalimdeki ev

20. Üst Kat

Yeni mutfak ve yatak odasının üzerinde çatı katı alanı oluşturularak evin toplam iç alanı arttırıldı. Oldukça şık ve kullanışlı bir planlama. Nasıl döşendiğine bağlı olarak ister oturma odası ister yatak odası istenirse çalışmak için bir ofis olarak kullanılabilir.

hayalimdeki ev

21. Eski Yatak Odası

Eskiden mutfak olan bu alan, yeni yatak odası yapıldı. Evin bu bölümündeki ahşap döşeme çürümüştü ve kurtarılamayacak kadar kötüydü, bu yüzden Chip döşemeleri yakındaki yıkılmak üzere olan boş evlerden kurtarılan ahşaplarla değiştirdi.

hayalimdeki ev

22. Yeni Yatak Odası

Yeni yatak odası evin arka tarafında yer alıyor. Yerel bir marangoz tarafından özel olarak yapılmış ahşap kapıları ve gösterişli mavi duvar boyası ile çok zevkli görünüyor. Büyük boy aynalar ve alçak yatak başlıkları ise yatak odalarının daha geniş görünmesini sağlar.

hayalimdeki ev

23. Eski Banyo

Eski banyo son derece demode bir küvet ve fayanslara sahip. Yeni halini gördüğünüzde aynı alan olduğuna inanamayacaksınız.

hayalimdeki ev

24. Yeni Banyo

Yeni banyonun tasarımı çok modern ve zevkli. Ev küçük olabilir ancak gri beton kiremitlerden oluşan bu duşa kabin öyle geniş ki bir spaya eşdeğer.

hayalimdeki ev