23 Eylül 2019: Prens Harry ve Meghan, oğulları Archie ile birlikte iki haftalık kraliyet turu için Afrika’ya gitti.

meghan markle

1 Ekim 2019: Resmi gezileri sırasında Meghan, uzak olduğu babası Thomas Markle’a yazdığı bir mektubun yayımlanması üzerine ilişkili gazetelere karşı yasal işlem başlattı.

Prens Harry, İngiliz gazetelerini eşine karşı acımasız bir kampanya yürütmekle suçladı.

meghan markle

4 Ekim 2019: Harry, 2010’ların başında çıkan News Group ve Reach PLC yayın organlarının birçok ünlü ismini telefonlarını dinlediğine ilişkin skandala karşı yasal işlem başlattı.

meghan markle

20 Ekim 2019: Prens Harry, Afrika turu sırasında çekilen bir röportajında kardeşi Prens William ile farklı yollarda olduğunu ve onu eskisi kadar görmediğini ifade etti.

Aynı röportajda Meghan da kraliyet yaşamının yarattığı baskı ile mücadele ettiğini itiraf etti: “Sadece günü kurtararak hayatını geçirmek değil, başarılı olmak ve gelişmek zorundasın.”

meghan markle

13 Kasım 2019: Dük ve Düşes, Noel’i Kraliçe Elizabeth ve Kraliyet Ailesi ile Sandringham’da değil, Meghan’ın annesi Doria Ragland ile geçireceklerini açıkladı.

meghan markle

17 Kasım 2019: Harry, Meghan ve Archie Kanada’da olduklarını açıklayarak altı haftalık bir sessizliğe büründü.

meghan markle

7 Ocak 2020: Harry ve Meghan İngiltere’ye döndüler ve Londra’daki Canada House’u ziyaret ederek ülkenin yüksek düzey yöneticilerine teşekkür etti.

meghan markle

8 Ocak 2020: The Sun gazetesi yazarı, Harry ve Meghan’ın bir süreliğine Kanada’ya taşınmayı planladığını ve kraliyet görevlerini gözden geçirdiğini iddia etti.

Hemen ardından Dük ve Düşes Kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri olmak istemediklerini, mali açıdan bağımsız hale gelmeyi ve zamanlarını İngiltere ve Kuzey Amerika arasında bölmeyi planladıklarını açıkladılar.

Buckingham Sarayı ise böyle bir kararın üzerinde çalışılması gerektiği konusunda açıklama yaptı.

Meghan oğlunu bıraktığı Kanada’ya geri döndü. Bu sırada “#Megxit” etiketi Twitter’da trend olmaya başladı.

meghan markle

9 Ocak 2020: Kraliçe, yakın olduğu tüm kraliyet üyeleri ile birlikte çalışarak dört kraliyet ailesini de kısa sürede uygulanabilir çözümler bulmaya yönlendirdi.  

meghan markle

11 Ocak 2020: Kraliçe, krizi çözmek için Harry ve William’ı 2 gün içerisinde Sandringham’a çağırdı.

Ortaya çıkan video görüntülerinde Aslan Kral filminin galasına katılan Harry, eşinin belgesel seslendirmesi konusuna duyduğu ilgiden bahsettiği yansıdı.

meghan markle

13 Ocak 2020: Harry, büyükannesi, babası ve erkek kardeşiyle Sandringham’daki kriz zirvesinde bir araya geldi.

Kraliçe, Harry ve Meghan’ın isteklerini onaylayan ancak verdikleri karardan üzüntü duyduğunu belirten bir açıklama yayınladı.

Dük ve Düşes yerine çifte ilk kez “Harry ve Megan” diye hitap eden kraliçe, bir geçiş dönemi olacağını ve önümüzdeki günlerde nihai kararların alınmasını istediğini açıkladı.

meghan markle

15 Ocak 2020: "Megxit" kararının ardından ortalarda görünmeyen Meghan Markle, Vancouver'da kadınlara yönelik çalışmalarda bulunan iki farklı sivil toplum örgütünü ziyaret ederken görüntülendi. 

meghan markle

16 Ocak 2020: Harry kıdemli kraliyet üyeliğinden ayrıldığını açıkladıktan sonra resmi olarak ilk kez halkın karşısına çıktı.

Rugby Ligi Dünya Kupası 2021 kura çekimi için Buckingham Sarayı’nda resmi bir çalışma sırasında bolca gülüyor ve şaka yapıyor. Bir muhabirin geleceği hakkında sorduğu bir soruyu ise görmezden geldi.

meghan markle

18 Ocak 2020: Buckingham Sarayı’ndan yapılan duyuruya göre Harry ve Meghan’ın kraliyet unvanlarını bırakacaklarını ve kamu fonlarını alamayacakları belirtildi.

Ayrıca çiftin Windsor Kalesi yakınındaki Frogmore Cottage evlerinin yenilenmesi için vatandaş vergilerinden ödenen 3.1 milyon doları geri ödeyeceği açıklandı.

meghan markle

19 Ocak 2020: Prens Harry Kraliyetten ayrılma ile ilgili uzun bir konuşma yaptı.

meghan markle

21 Ocak 2020: Kraliçe’nin Meghan ve Harry’nin Sussex unvanlarını kaldırma düşüncesinde olduğu öğrenildi.

meghan markle

22 Şubat 2020: Meghan ve Harry artık Kraliçe’nin emri ile markalarının hiçbirinde “kraliyet” kelimesinin kullanılmasına izin verilmediği ortaya çıktı.

meghan markle

27 Şubat 2020: Kanada Kraliyet Atlı Polisi, kıdemli kraliyet üyesi olmayı bıraktıktan sonra Meghan ve Harry’e güvenlik sağlamayı bırakacaklarını açıkladı.

meghan markle

3 Mart 2020: Windsor Kalesi’nde yapılan ve dört saat süren bir sohbet sırasında Kraliçe’nin Harry ve Meghan’a fikirlerini değiştirmeleri halinde kıdemli kraliyet üyesi olabileceklerini belirttiği öğrenildi.

meghan markle

9 Mart 2020: Meghan ve Harry, kıdemli kraliyet görevlerinden resmi olarak geri adım atmadan önce son kraliyet işleri için bir davete katıldı.

Ayrıca Harry, Meghan, Kate ve William arasındaki selamlama son derece gergin ve cansız olarak gerçekleşti.

meghan markle

25 Mart 2020: Meghan, pandeminin aile içi iletişimin iyi yönde etkilendiği söyledi.

meghan markle

27 Mart 2020: Herkesin Meghan ve Harry’nin Vancouver Adası’nda kalacaklarını düşünmesine rağmen iş hayatlarını daha iyi etkileyeceğini düşünen çift Los Angeles’a taşındı.

meghan markle

30 Mart 2020: Meghan ve Harry resmi olarak kraliyet unvanları bırakmadan önce @sussexroyal Instagram hesabından onları destekleyen herkese teşekkür ettiler.

meghan markle

31 Mart 2020: Harry ve Meghan resmi olarak kraliyet görevlerini bıraktılar.

meghan markle

Ve şimdi gözler Ağustos ayında satışa çıkması beklenen Meghan Markle'ın kitabında. Kraliyet sırlarını ortaya dökmesi beklenen kitaba dair tüm gelişmeleri buraya tıklayarak okuyabilirsin.