Kraliyet ailesi için çalışan aktif bir üyeyseniz kraliyete ait mülklerde kira vermeden yaşamanız mümkün. Örneğin Kraliçe Elizabeth'in torunu olmasına rağmen Prenes Eugenie, kraliyet görevlerine devam etmediği için kaldığı evin kirasını ödüyor. 

Peki bu saraylarda yaşamanın kira bedeli tahmini ne kadar olabilir?

Buckingham Sarayı - 8 odalı daire 570 bin TL

Buckingham Sarayı

Burada yaşamak istiyorsanız turist yoğunluğuna da alışmanız gerekiyor. Buckingham Sarayı'nın toplamda 775 odası var. Bunun içerisine 78 banyo, 92 ofis ve 188 çalışan daireleri dahil. Biz sizin için 8 odalı daha mütevazı bir seçenek hazırladık. Eğer bu da fazla gelirse yaz aylarında sarayın içinde düzenlenen tura katılabilirsiniz.

Clarence Evi - Tüm ev aylık 770 bin TL

Buckingham Sarayı

Prens Charles ve Camilla'nın yaşadığı bu ev özel bir sanat koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Charles'tan önce Kraliçe Elizabeth'in annesi yıllarca burada yaşadı. Bahçesi çok özel kraliyet etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Kensington Sarayı - 20 odalı daire 230 bin TL

Buckingham Sarayı

Kraliçe Victoria'nın doğduğu sarayın 1A numaralı bölümü, bugün Prens William ve Kate Middleton'ın yuvası... Dairede yatak odalarının yanı sıra ofisler için de ayrı bir bölüm var.

Frogmore Evi - 230 bin TL

Buckingham Sarayı

Londra'nın merkezinden uzaklaşmak isteyen Harry ve Meghan, Windsor Kalesi'ne yakın bu evde yaşamayı tercih etti. Kraliyet görevlerinden çekilme kararı ile ev için harcanan 2 milyon sterlini geri ödemek istiyorlar. Çift, İngiltere'deki yerleşkeleri olarak bu evi kullanmaya devam edecek. Ancak muhtemelen belli bir ücret karşılığı...

Gatcombe Park - 345 bin TL

Buckingham Sarayı

Şehirden uzakta, dev bir arazi üzerine kurulan bu malikane Elizabeth'in kızı Prenses Anne'in evi. Anne, burada kendi ürünlerini yetiştiriyor ve birçok parti düzenliyor.

Royal Lodge - 690 bin TL

Buckingham Sarayı

Windsor Kalesi bölgesinde yer alan ev, 2003 yılında Prens Andrew'e devredildi. Ondan önce Elizabeth'in annesinin Windsor'daki yerleşkesi olarak kayıtlarda geçiyordu. Evde 30 oda olduğu tahmin ediliyor.