Karides Kokteyli
Malzemeler:
- Taze karides
- Limon suyu
- Taze kişniş
- Nar taneleri
Yapılışı: Taze karidesleri haşlayın ve soğutun. Limon suyu, taze kişniş ve nar taneleri ile karidesleri karıştırın. Şık bir kâseye alarak servis edin.
Kabak Çorbası
Malzemeler:
- Kabak
- Soğan
- Sarımsak
- Tavuk veya sebze suyu
- Krema
- Tuz, karabiber
Yapılışı: Kabakları, soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tavuk veya sebze suyu ile birlikte haşlayın. Blender ile püre haline getirin. Ardından kremayı ekleyin ve tuz ile karabiber ekleyerek servis edin.
Çıtır Tavuklu Salata
Malzemeler:
- Tavuk göğsü
- Roka
- Cherry domates
- Salatalık
- Hindistancevizi rendesi
Yapılışı: Tavuk göğsünü ızgarada pişirin. Roka, cherry domates ve salatalığı doğrayın. Tavuk dilimlerini ekleyin. Hindistancevizi rendesi ile süsleyerek servis edin.
Fırın Lazanya
Malzemeler:
- Lazanya yaprakları
- Dana kıyma
- Soğan
- Sarımsak
- Domates sosu
- Beşamel sos
- Kaşar peyniri
Yapılışı: Kıymayı soğan ve sarımsakla kavurun. Domates sosunu ekleyin. Lazanya yaprakları ile katmanlar oluşturun. Beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyerek fırında pişirin.
Meyveli Tiramisu
Malzemeler:
- Kek tabanı
- Mascarpone peyniri
- Şeker
- Yumurta
- Kahve
- Meyve (çilek, frambuaz)
Yapılışı: Mascarpone peyniri, şeker ve yumurtayı çırpın. Kek tabanını kahve ile ıslatın. Katmanları oluşturun: kek, mascarpone karışımı, meyve. Buzdolabında dinlendirerek servis edin.