Ispanaklı Çam Fıstıklı ve Pestolu Izgara Tavuk
Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- 2 su bardağı ıspanak yaprakları (yaklaşık 60 gram)
- 1/4 su bardağı çam fıstığı (kavrulmuş)
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 1-2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1/3 su bardağı + 2 çay kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1/3 su bardağı taze rendelenmiş Parmesan peyniri
Yapılışı: Bir ızgara tavasını orta yüksek ateşte ısıtın. Hafifçe yağlayın. Tavukları tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavukları her iki tarafı da pişene kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Ispanak, çam fıstığı, limon suyu ve limon kabuğunu mutfak robotundan geçirin. Makine çalışırken, yavaş yavaş 1/3 su bardağı zeytinyağını ekleyin ve karışım kremamsı bir hale gelene kadar karıştırın. Tuz ekleyin ve karıştırın. Pestonun yarısını buz kalıplarına koyup dondurucuya kaldırın. Kalan pesto karışımını bir kaseye aktarın. Parmesan peynirini ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pestoyu tavuklara sürün ve servis yapın.
Marine Edilmiş Kabak
Malzemeler
- 3 adet dilimlenmiş kabak
- 1/4 çay kaşığı tuz
- Yarım bardak elma sirkesi
- Yarım bardak su
- 10 taze fesleğen yaprağı
- 10 taze nane yaprağı
- 2 adet acı biber
- 2 diş sarımsak (ezilmiş ve soyulmuş)
- 2-3 bardak sızma zeytinyağı
- Deniz tuzu (serpmek için)
Yapılışı: Dilimlenmiş kabakları bir süzgeçte tuzla karıştırın ve 10 dakika bekletin. Bu arada, orta boy bir tencerede elma sirkesi ve suyu karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Tuzlanmış kabakları ekleyin ve tekrar kaynamaya getirin. Orta ateşe düşürüp, kabaklar tamamen pişene kadar, ama hala biraz dokulu kalana kadar 4-5 dakika pişirin. Kabakları süzün ve büyük bir kaseye alın. Fesleğen, nane, dilimlenmiş biber, sarımsak ve kalan 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin. İyice karıştırın. Kabakların üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ekleyin ve oda sıcaklığına kadar soğumaya bırakın. Kabakları yağın altında kaldığından emin olarak kavanozlara veya kapaklı bir saklama kabına yerleştirin. Buzdolabında 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerine biraz deniz tuzu serpin.
Üç Renkli Makarna Salatası
Malzemeler
Sos için:
- 1/4 su bardağı elma sirkesi
- 2/3 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Salata için:
- 340 gram üç renkli fusilli makarna
- 3 su bardağı bebek roka (doğranmış)
- Yarım su bardağı fesleğen yaprakları (doğranmış)
- 1 kiraz domates (dörde bölünmüş)
- 1/4 su bardağı biber (doğranmış)
- 8 dilim (yaklaşık 115 gram) provolone peyniri (küp küp doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Büyük bir kapta sirke, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Kenara koyun. Makarnayı paketin talimatlarına göre yaklaşık 9 dakika pişirin. İyice süzün ve hafifçe ılıyıncaya kadar bekletin. Makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Oda sıcaklığına kadar soğumasını sağlayın, ara sıra karıştırarak. Rokayı, fesleğeni, domatesleri, biberleri, peyniri ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Hemen servis yapın veya buzdolabında saklayın.
Otlu Kavun Salatası
Malzemeler
- 1/4 su bardağı sirkesi
- 1/4 su bardağı şeker
- 1/4 kavun
- 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprakları (iri doğranmış)
- 1/4 su bardağı taze nane yaprakları (iri doğranmış)
- Deniz tuzu
Yapılışı: Küçük bir tencerede sirke ve şekeri orta ateşte karıştırın. Şeker eriyene kadar sık sık karıştırarak kaynamaya getirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Kavunları bir kaseye koyun ve fesleğen ve nane ile karıştırın. Soğutulmuş sirkeyi üzerine gezdirin ve hafifçe karıştırın. Üzerine deniz tuzu serpin.