Yastık modelleri

Sabahları dinç uyanmak için yastığın önemi yatak seçiminiz kadar önem taşıyor. Joanna Gaines, yatak seçiminze dikkat ettiğiniz kadar yastık seçiminde de özen gösterilmesini vurguluyor. Uyku sonrası için ise yatağınızın üstünü süsleyecek, odayla uyumlu dekoratif yastık seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

19-02/01/yastik.jpg

Yatak seçimi nasıl olmalı?

Joanna Gaines uyarıyor: Yatak seçerken sadece görünümüne aldanmayın. Mutlaka deneyerek, üzerinde uzun uzun düşünerek, ihtiyacınıza yönelik bir karar verin. Unutmayın, iyi bir gün yatakta başlar!

Yatak başlığı modellerinde yaratıcı olun

Odanızın ruhuna uygun bir yatak başlığı için her zaman hazır modellerden birini seçmek zorunda hissetmeyin. Hayal gücünüzü harakete geçirip kendi ellerinizle bir yatak başlığı tasarlayabilirsiniz. Hayalimdeki Ev’in bölümlerinde onlarca ilham veren modellere ulaşabilirsiniz.

19-02/01/yatakodasidekorasyonu1.jpg

Yatak odası halısı odanızın havasını belirler

Joanna Gaines, yatak odanızda aradığınız renkleri iyi bir halı seçimiyle yerleştirebileceğinizi belirtiyor. Halı odanızın temelini belirler. Bu seçimden sonraki adımları halınızın renk ve modeline göre kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

19-02/01/yatakodasihalisi.jpg

Dağınıklığa son verin

Yatak odanıza adım attığınızda sizi huzur ve dinginlik karşılamalı. Göz yorucu dekoratif objelerden, üst üste atılmış kıyafet yığınlarından mutlaka kaçının. Odanız, adım attığınızda sizi tatilde olduğunuzu hissetirmeli.

Odanızın yeteri kadar ışık aldığından emin olun

Odanız küçük ya da büyük olsun hiç fark etmez. Doğal ışığa odanızı ne kadar açarsanız, odanız bir o kadar ferah ve rahatlatıcı görünür. Bunun için abartılı perde seçimlerinden kaçının. Karanlık köşelere yerden aydınlatma yerleştirin. Yatak odasında Joanna’nın tercihi genelde minimal görünümlü beyaz perdeler oluyor. Işıktan daha fazla yararlanmak için bir başka harika ipucu ise pencelerinizin karşısına ayna asarak ışığı yansıtmak.

19-02/01/yatakmodelleri.jpg

Kendiniz olun

Tüm ipuçlarının yanında Joanna Gaines’in en önemli tavsiyesi kendiniz olmak! Dekorasyon trendlerinden çok etkilenmeden kişisel dokunuşlarınızı eklemeyi unutmayın.

19-02/01/yatakodasidekorasyonu2.jpg

Joanna Gaines’in tavsiyelerini doyamayanları Hayalimdeki Ev’in tüm bölümleri tlc.com.tr’de.

19-02/01/fixer_upper_smile.gif