YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Bunun için çoğu zaman şehir değişikliğinin gerekliliğine inansak -hatta bazen ülke değişikliğine kadar gitsek bile- aslında sadece ev değiştirmek de yeterli olabilir. Yeni bir ev yeni ve ferah bir başlangıç demektir!

ya sev ya sat

YENİ MANZARA

Hepimiz zaman zaman monotonluktan sıkılıyoruz. Gittiğimiz yerler, geçtiğimiz sokaklar, pencereden gördüğümüz manzara… Yeni bir ev, yeni bir manzara demek aynı zamanda. Hele de denize veya yeşile bakıyorsa kimse hayır demez herhalde :)

ya sev ya sat

İSTEKLERE KAVUŞMA FIRSATI

Hayat koşturması içinde ne yazık ki isteklerimizi erteliyor ve zaman içinde birçoğunu unutup gidiyoruz. Bazen yeni bir eşya bazen parke kaplama bazen duvar boyama, saymakla bitmez. Elbette şartlarla ilgili olsa ve hepsi aynı anda mümkün olmasa da işte size harika bir fırsat! Belki de bu bahaneyle yıllardır hayalinizdeki bahçeye kavuşup kendi bitkilerinizi yetiştirmeye başlayacaksınız. O çok uzun boylu oldu diyenler için biraz daha geniş veya daha öncekinde hiç olmayan bir balkon da olabilir bu. Hani şu hep Instagram’da görüp özendiklerinizden. İnanın o kadar da zor değil, üstelik çok keyifli…

ya sev ya satSIKINTILI KOMŞULARA ELVEDA

Müstakil bir evde oturmuyorsanız ev demek sadece oturduğunuz daire değil, aynı zamanda apartman ve sakinleri anlamına geliyor. Ki, tam da şu anda keşke gerçekten sakin olsalar dediğinizi duyar gibiyiz. Ev alma komşu al diye de boşuna dememişler. Oturduğunuz yerden çok memnun olsanız dahi sıkıntılı komşulardan bıkmış olabilirsiniz. Ev değişikliğinin en büyük kazanımlarından biri de onlardan kurtulmanız olacaktır. Tabii yağmurdan kaçarken doluya tutulmamaya dikkat!

ya sev ya sat

KAYIP EŞYALARI BULMA ŞANSI

Eski evdekileri tek tek kolileme, yeni evde hepsini açıp yerleştirme derken kabul edelim ki zorlu ve yorucu bir süreç. Fakat bu sırada kaybettiğiniz veya varlığını bile unuttuğunuz eşyalar sürpriz bir şekilde karşınıza çıkabilir.

ya sev ya sat

İHTİYAÇ FAZLASINDAN KURTULMA

Gün gelir lazım olur dediğimiz ama hiç kullanmadığımız ne çok şey var evlerimizde değil mi? Çaktırmadan çoğumuz küçük birer istifçi olup çıkıyoruz. İşte, dağınıklık yaratan ihtiyaç fazlası tüm eşyalardan kurtulma fırsatı!

ya sev ya sat

PAYLAŞMA

Sizin için fazlalık olanlar başkalarının ihtiyacı olabilir. Kullanmayacaklarınızı gerek çevrenize gerekse ilgili kişi ve kurumlara vererek paylaşmanın keyfini çıkarın.

ya sev ya sat

YENİ TEMİZLİK HİLELERİ KEŞFETME

Eski evinizdeki yıllardır yerinden oynatmadığınız mobilyalar, taşındığınız evin fayanslarındaki birikmiş yağ lekeleri, duşakabin ve klozetteki kir derken başa çıkmanız gereken çok fazla alan olabilir. O anda çok cazip gelmese de böylelikle bir sürü yeni temizlik hilesi keşfetmiş olacaksınız.

YENİ KARARLARA BAĞLILIK

Bath Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yeni bir eve taşınmanın yeni kararlarınıza bağlı kalmanıza yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı. Alışkanlığın etrafındaki faktörleri değiştirdiğinizde - yeni bir yere taşınmayı da içeren - yeni kişisel hedeflerinize bağlı kalma olasılığınız da artabiliyor.

ya sev ya sat

DAHA İYİ BİR HAFIZA

New Hampshire Üniversitesi’nden araştırmacılar, ev taşımanın beyin üzerindeki olumlu etkisini ortaya çıkardı. Çalışmada, 65 yaşın üzerindeki kişilere 40 ile 60 yaşları arasında yaşadıkları beş unutulmaz deneyim ve bu dönemde bir ev değişikliği yapıp yapmadıkları soruldu. Şaşırtıcı bir şekilde, katılımcıların yüzde  65'i tüm bu bilgileri verebildi. Ve bu unutulmaz olayların yüzde 26'sının ev taşınma süreçlerine denk geldiği görüldü. Araştırmacılar, taşınan evin bu kadar önemli bir referans noktası olması nedeniyle, diğer anılar için bir ortam sağladığını keşfetti. Bu yer değiştirme ve etrafındaki olayların ortaya çıkarılması "yer değiştirme etkeni" olarak adlandırılıyor.

ya sev ya sat

MİNİMALİZM

Minimalist mi olmak istiyorsunuz? Yer değiştirin. Araştırmalar, ne kadar çok ev değiştirirseniz o kadar az eşyaya sahip olacağınızı ortaya çıkardı. Hareketin arttığı durumlarda nesneye bağlılık azalıyor ve tek kullanımlık bir tavır geliştiriliyor.

YENİ İNSANLAR

Yeni bir bölge, yeni arkadaşlar edinmek için mükemmel bir fırsattır, özellikle de yaşımız ilerledikçe arkadaş edinmenin zorlaştığını hesaba katarsak. 177 bin kişinin incelendiği bir analiz, 25 yaşına ulaştıktan sonra hayatınızın her on yılında bir arkadaşınızı kaybedeceğinizi ortaya çıkardı. İstatistikler biraz iç karartıcı olabilir, ancak umutsuzluğa kapılmayın. Yeni bir çevreye taşınmak bu engelin üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Özellikle de şehir veya en azından semt değiştiriyorsanız sadece eviniz değil çevreniz de değişiyor demektir. Örneğin, yeni evinize yakın bir spor salonuna veya kursa kaydolarak yeni insanlarla tanışma şansı yakalayabilirsiniz.

ya sev ya sat

İŞLERİ BİTİRMENİN KEYFİ

Yorgunluktan canınız çıkmış olsa da o son koli de yerleştirilip kaldırıldığı andaki mutluluk paha biçilemez. Artık güzel bir duş alıp ayakları uzatma ve keyif yapma zamanı...

ya sev ya sat